Activiteit detail

Daguitstap
Oudenburg, 27/04/2019 07:30

Hulst (Zeeuws-Vl) en regio Doel (Waasland)

Dit jaar verkennen we het vestingstadje Hulst en de regio tussen Hulst en Antwerpen met namen als Doel, Fort Liefkenshoek, Deurganckdok, Kieldrechtsluis, Verdronken Land van Saeftinghe. Deze namen klinken ons in de oren maar na ons bezoek zullen ze voor ons geen onbekenden meer zijn.

Programma:
Vertrek: om 07.30 uur aan het stadhuis van Oudenburg

Voormiddag:
Bij aankomst in het pittoreske Hulst, in 2014 uitgeroepen tot mooiste Nederlandse vestingstad, worden we getrakteerd op een koffie met een bolus. Daarna bezoeken we de 13de-eeuwse Willibrorduskerk en verkennen we het oude centrum met zijn 16de-eeuwse stadhuis, de Oude Haven met zijn bierkaai en de gerestaureerde dubbelwallen met zijn mooie uitzichten.

Middagmaal:
Via Clinge en Nieuw Namen brengt de car ons naar brasserie ‘De Molen’ langs de Scheldedijk in Doel.

Namiddag:
Na de middag gooien we het over een totaal andere boeg en verkennen we een regio die voortdurend bedreigd wordt door de uitbreiding van de Antwerpse haven. We verkennen alvast het ‘spookdorp’ Doel, de Kieldrechtsluis, Fort Liefkenshoek,. We rijden door Hedwige-, Prosper- en Emmapolder en belanden zo in het Verdronken land van Saeftinghe.

We sluiten de dag af met een belegde boterham met gerookte ham of kaas (te bepalen bij inschrijving) en een stevige pint of 2 koffies.


Inschrijven: bij Bert en Colette Tas-Vandecasteele tel: 059 26 71 86 vanaf maandag 1 april.
Gelieve uw deelname eerst !!! te melden en pas daarna over te schrijven op rekening van het Davidsfonds Oudenburg.

<< Terug naar activiteiten